Dit huishoudelijk reglement kan jaarlijks gewijzigd worden. De ouders zullen hiervan twee maanden op voorhand een schriftelijke bevestiging ontvangen.

 

Wij hanteren ook een kwaliteitshandboek en een pedagogisch beleidsplan, dit kan steeds opgevraagd worden door de ouders.

 

Algemene informatie

 

Kinderopvang in je buurt FV

Patronaatsweg 8/00-02

2580  PUTTE

 

Feitelijke vereniging met ondernemingsnummer: 554.935.119

 

www.kinderopvanginjebuurt.be

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De Feitelijke vereniging “Kinderopvang in je buurt” heeft onderstaande vestigingen:

Het Speelhuisje, Antwerpsesteenweg 26 – 2800 Mechelen – 015/29.02.59 – www.hetspeelhuisje.be

 

De Rakkertjes, Putsesteenweg 7 – 2820  Bonheiden – 015/52.90.19 – www.derakkertjes.be

 

De Ravotterkes, Putsesteenweg 9 – 2820 Bonheiden – 015/55.76.55 – www.deravotterkes.be

 

Kinderdagverblijvencomplex Tinstraat – Tinstraat 42 – 2580 Putte – 015/52.90.19 – www.hetspeelhoekje.be

 

Jannekemaan, Tremelobaan 50 – 3140 Keerbergen – 016/84.71.67 –

www.kinderdagverblijf-jannekemaan.be

 

Het Malterieke, Leuvensesteenweg 350 – 3150 Boortmeerbeek – 015/50.96.18 – www.hetmalterieke.be

 

De Kinderdagverblijven maken allemaal deel uit van een Feitelijke vereniging Kinderopvang in je buurt. De Vennootschap Viba zorgt voor financiële ondersteuning van deze feitelijke vereniging.

De dagelijkse leiding is in handen van Annick Brems. Zij is dagelijks te bereiken op het nummer : 015/64.68.00 

 

Aangeboden Kinderopvang en inschrijvingsbeleid 

 

De betrachting van onze kinderdagverblijven is een familiale sfeer scheppen, waar de kindjes een thuis vinden,  waar ze optimaal verzorgd worden, zich kunnen uitleven, sociaal met elkaar leren omgaan en vriendjes zijn van elkaar. Goede gewoontes aanleren en kindjes gelukkig maken dat is onze bekommernis, want elk kind is belangrijk, is kostbaar en uniek.

 

Onze kinderdagverblijven staan open voor alle kindjes, maar omwille van plaatsgebrek worden enkele voorrangsregels in acht genomen. Bij dit voorrangsbeleid wordt rekening gehouden met verschillende aspecten. In de eerste plaats is de volgorde van inschrijving van belang. Wie eerst heeft ingeschreven, heeft eerst recht op opvang.

De volgende kindjes van ouders die reeds een kindje bij ons in de opvang hebben.

Onze opvang richt zich hoofdzakelijk op kinderen van werkende ouders. Werkende ouders krijgen dan ook voorrang op ouders die niet werken, omdat hun opvangvraag kan beschouwd worden als dringender. Hierop zijn uiteraard uitzonderingen mogelijk.

 

In beperkte mate organiseren wij dringende of occasionele opvang, deze opvang duurt echter maximum 6 maanden. Kinderen met een beperking die baat hebben bij een verblijf in het kinderdagverblijf zijn ook welkom en krijgen de nodige zorgen en aandacht.

 

Voor onze vakantieopvang voeren wij het beleid dat we eerst opvang bieden aan de kindjes die in ons kinderdagverblijf hebben verbleven.

De kinderen verblijven in leefgroepen volgens hun leeftijd onder begeleiding van bekwame, deskundige kinderverzorgsters.

De doelstelling van onze kinderdagverblijven is een zeer hoge kwalitatieve opvang bieden: een plaats waar de verzorging, voeding en begeleiding van de ons toevertrouwde kinderen zo optimaal mogelijk kan gebeuren.

 

De activiteiten worden uitgeoefend vanuit een menswaardige visie op mens en samenleving en de mederwerksters hanteren daarbij de zorg- en opvoedingswaarden die daarin vervat zitten. Zij tonen respect voor de waardigheid van ouders, kinderen en medewerksters en beschouwen elk van hen als unieke personen. Het team van deskundige medewerksters waakt over de gezondheid en het lichamelijk, psychisch en sociaal welzijn van de hun toevertrouwde kinderen. Vanuit de eigen pedagogische visie en de consequente aanpak worden de kinderen begeleid in hun zelfstandigheid en sociale vaardigheden. Zij respecteren regelmaat en structuur die nodig is voor elke individu en accepteren de mogelijkheden en beperkingen van elk kind. Ze geven hen nestwarmte en geborgenheid.

 

Onze professionaliteit wordt gewaarborgd door permanente vorming en bevraging. Overleg, samenwerking en verantwoordelijkheid zijn belangrijke peilers van onze werking. We zijn ons bovendien bewust van de maatschappelijke functie die we als kinderdagverblijf hebben.

 

Al onze vestigingen zijn vergunde kinderdagverblijven bij Kind en Gezin. Zij realiseren hun opdracht binnen het geëigende reglementaire kader met oog voor permanente kwaliteitszorg.

Deze website is beveiligd door RSFirewall!, de firewall oplossing voor Joomla!